marți, 3 aprilie 2012

Lista neagra in alimentatia copiilor!

     Pana la varsta de un an este interzis sa ii dai copilului anumite alimente. Chiar daca bunica si vecina spun ca asa am fost crescuti si noi "si n-am patit nimic", un studiu recent arata ca majoritatea adultilor cu varste cuprinse intre 30-40 de ani sufera de probleme digestive si carente, tocmai ca au fost hraniti necorespunzator.
      In primul rand laptele de vaca este interzis pana la un an datorita a doua componente ce pot determina distrofii grave, proteinele si sarurile minerale in cantitate prea mare.
    Sarea suprasolicita rinichii copilul pentru ca organismul nu este pregatit sa o proceseze. Pana la un deloc, iar pana la 3 ani cu prudenta.
     Zaharul predispune la diabet si obezitate, afectiuni ale dintilor.
      Capsunile dau urticarie, datorita potentialului alergen. la fel si  kiwi, zmeura, mure.
     Albusul de ou este unul din factorii cei mai alergizanti. Daca copilul va dezvolta o alergie la albusul de ou va fi imposibil pe viitor sa se administreze vaccinuri care au la baza albusul de ou.
    Mierea nepasteurizata are un risc (minim, e adevarat) de a contine toxina botulinica.
    Alunele americane (arahidele) provoaca si ele puternice reactii alergice, iar reactiile pot duce chiar la deces.
     Alimentele care contin gluten sunt de evitat pana la 6 luni (biscuiti, gris, paine etc) fiindca pot declansa intolerante grave. Ca alternativa putem oferi copilului faina de orez sau de porumb.
     Multi sunt suspiciosi in a nu le oferi copiilor o  parte din alimentele de mai sus. Dar...de ce sa nu previi un lucru, in loc sa tratezi?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu